Chinese Bamboe Massage

Wat is Chinese bamboe lichaamsmassage?

Een Chinese bamboe lichaamsmassage (CBL) is een weldaad voor het lichaam en is ideaal voor mensen die onderhevig zijn aan veel stress en vele uren doorbrengen in dezelfde houding. Het kan preventief en ter ontspanning ingezet worden. De CBL heeft ook een hele helende werking wanneer het wordt ingezet ter behandeling van een klacht.

Er wordt met de massage gebruik gemaakt van verschillende maten bamboe stokken, deze kunnen over de kleding of direct op de huid bewogen worden. Door de verschillende formaten kunnen kleine en grotere oppervlakten tegelijk gemasseerd worden. Massage met de bamboestokken kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. De massage vorm maakt gebruik van strijken, schrapen, drukken, kneden en kloppen. Altijd onder begeleiding van mijn handen en reactie van jou als cliƫnt.

De effecten van Chinese bamboelichaamsmassage

Tijdens een massage wordt het stofje oxytocine aangemaakt, dat een tegenwicht vormt voor het stress hormoon cortisol. Daarnaast bevordert CBL de afvoer van afval stoffen, de doorstroming van het bloed en energie. Onderzoeken hebben aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor het immuunsysteem, ofwel; het verhoogt je weerstand., stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloedingen beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures.
Kortom, een Chinese bamboe lichaamsmassage;

  • Vermindert stress
  • Stimuleert het geluksgevoel
  • Verhoogt de weerstand
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • Geeft energie!

Deze vorm van therapie kan op zichzelf staan of gecombineerd worden met andere vormen van behandeling.

Heb je vragen? Twijfel je of je een Chinese bamboe lichaamsmassage kan of mag ondergaan, of welke behandeling voor jou het meest geschikt is?

Neem dan gerust even contact op met mij.