Cuppen

Wat is cupping?

Cupping massage is een behandelwijze uit de Chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic cups (bollen). Deze vorm van behandeling kan op zichzelf staan of gecombineerd met andere behandelmethoden worden toegepast.

De te behandelen lichaamsdeel wordt van te voren ingesmeerd met een speciale Chinese kruiden olie. De cups worden met de openkant op de huid geplaatst en doormiddel van een vacuümpomp trekken de cups strak op de huid. De cups kunnen op een plaats op de huid blijven staan of er kan met de cup gemasseerd worden.

Dit zet een ontgiftingsmechanisme in werking in het lichaam, stimuleert de bloedcirculatie en laat de levensenergie vrij stromen. Hierdoor wordt ook de afvoer van afvalstoffen bevorderd en activeert het immuunsysteem.

Na de behandeling zullen er afhankelijk van de aard en heftigheid van de klachten verkleuringen van de huid te zien zijn, dit verdwijnt na een paar dagen.

Toepassingen voor het cuppen zijn onder andere;

  • Opheffen van blokkades
  • Bindweefselmassage
  • Triggerpoints

Het cuppen van de huid werkt onder andere bij pijn in de spieren en gewrichten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, schouderpijn etc.

Heb je vragen, twijfel je of je een cupping behandeling kan of mag ondergaan, of welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust even contact op met mij.