Energetische massage

Naast de neurologische reflexzone massages zijn er andere vormen van massages zoals de energetische massage.

Het lichaam bestaat niet alleen uit organen en weefsels maar ook uit een energetische component. Het is bekend dat alle cellen in het lichaam een elektromagnetisch veld met een trillingsfrequentie hebben. Deze uitstraling die ieder lichaam heeft zijn onder andere meetbaar en aantoonbaar met Kirlianfotografie en biofotonen tellers. Het lichaam is het voertuig om in de wereld van materie te kunnen leven. De eigenlijke kern van de mens, zijn wezen, overstijgt het fysieke en is energetisch.

Tijdens de energetische massage wordt er op het lichaam gemasseerd met zeer zachte druk en zachte, soepele strijkbewegingen, waarbij de aandacht vooral gericht is op het openen van de energiekanalen in je lichaam en op het vrij maken en afvoeren van blokkerende energie. 

  Waarvoor dient het?

  De energetische massages kunnen voor alle klachten ingezet worden waar ook een neurologische voetreflexmassage gegeven wordt. Immers lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De energetische massages zijn vooral gericht op de Psyche van de mens; op zijn mentale, emotionele en spirituele lagen.

   Door de energiekanalen vrij te maken, kan de energie die in het lichaam aanwezig is goed stromen. Doordat de energie vrij door het hele lichaam kan stromen wordt het zelf herstellend vermogen gestimuleerd en komt de energie daar waar het nodig is.

  Wanneer je tijdens deze massage vrije doorstroming en volledige ontspanning bereikt, noem je dat homeostase. Een toestand waarin lichaam en geest in evenwicht zullen zijn.

  Deze massage werkt dan ook sterk op de geest en is zeer rustgevend.

  Deze massages kunnen een onderdeel zijn van het totale behandelplan, maar kunnen ook prima als opzichzelfstaande behandeling gegeven worden.

  De energetische massages zijn uitermate geschikt bij;

   

  • emotionele klachten,  alle vormen van stress en spanningen,
  • burn-out
  • concentratie- leerstoornissen
  • Zingevingsproblematiek

  Wilt u meer weten over energetische massage (guasha, cuppen, etc) en mijn behandelingen? Neem gerust contact met mij op als u vragen heeft