Guasha

Wat is Guasha?

Guasha therapie vormt een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde en heeft zijn weg naar het Westen gevonden. Guasha betekent “het wegschrapen van pijn” die is ontstaan door blokkades in het lichaam.
“Schrapen” klinkt nogal pijnlijk, maar dat is het niet. De huid wordt ingesmeerd met een speciale Chinese kruidenolie waarna met een gepolijste steen over de huid wordt geschraapt. Door het schrapen verkleurd de huid al naar gelang de aard en heftigheid van de klachten. Deze verkleuringen trekken na een aantal dagen weg.

Guasha bevordert de afvoer van afvalstoffen, de doorstroming van het bloed en energie en stimuleert de microstimulatie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden en meer energie krijgt. Niet alleen fysiek herstelt je lichaam, maar ook mentaal zul je meer veerkracht en rust ervaren.

De effecten van Guasha

Guasha kan vastzittende spieren en emoties losmaken, heft blokkades op, vermindert stress en moeheid, kan chronische klachten laten verminderen of verdwijnen en zorgt voor ontspanning. Het kan ingezet worden bij o.a. Migraine, RSI klachten, Ischias, obstipatie, nek- en schouderklachten etc.

Deze vorm van therapie kan op zichzelf staan of gecombineerd worden met andere vormen van behandeling.

Heb je vragen? Twijfel je of je een Guasha behandeling kan of mag ondergaan, of welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust even contact met mij op.