Vitaliteitsmassage

Een energieboost nodig?

Vitaliteit is sterk verbonden met de hoeveelheid energie die iemand tot zijn beschikking heeft. Je hoeft geen klachten te hebben om deze massage op voeten en onderbenen te ondergaan. Ook voor een ieder die op wat voor een manier dan ook bewust bezig is met zijn/haar gezondheid is het een oppepper van een massage.

In de Chinese filosofie is de Qi de basis van alle verschijnselen in het universum, net als in het menselijk lichaam. Er wordt onderscheid gemaakt in de constitutie (de voorhemelse Qi) en de persoonlijke energie (de na hemelse Qi) die je vooral uit voeding haalt. Om deze laatste goed om te zetten in bruikbare energie is goede ademhaling en juiste leefwijze van belang. En nu net dat laatste, daar ontbreekt het ons nogal eens aan, in ons jachtige westerse manier van leven. Druk op het werk, zorg voor kinderen, ouders, continu prikkels van buitenaf door telefoon, tablets etc. Met alle gevolgen van dien; slecht slapen, concentratiestoornissen, pijn in je hoofd, nek, rug. Of misschien kamp je met allerlei emoties; boosheid, stress, verdriet, piekeren en angst?

Wanneer je een vitaliserende massage ondergaat zal de na hemelse Qi en dus je energie toenemen, waardoor;

  1. de stress afneemt
  2. de pijn afneemt
  3. bijdrage geleverd wordt aan een betere werking van je afweer, ofwel immuunsysteem
  4. de doorbloeding verbetert, waardoor afvalstoffen verwijderd worden, je stofwisseling in je hele lijf verbetert waardoor je er eveneens een stuk beter gaat uitzien.
  5. bevordert een goede nachtrust (stress verhoogt cortisol, een vitaliserende voetreflexmassage ontspant lichaam en geest) Hierdoor neemt cortisol af in het bloed en kan het natuurlijke slaapritme herstellen
  6. ten slotte en niet minder belangrijk; het is goed voor je humeur (de hoeveelheid serotonine en dopamine, ofwel de geluk stofjes in het bloed, verhoogt na een voetreflexmassage, dus een ultieme boost voor je humeur.

Wil u meer weten over acupunctuur (GuaSha, cuppen, etc) en mijn behandelingen? Neem gerust contact met mij op als u vragen hebt of meer wilt weten.