VoetreflexPlus

Wat is Voetreflex?

Voetreflex is een hele oude massage techniek waarvan de wortels hoogst waarschijnlijk in India en China liggen. Ook Egyptenaren en Indianen kenden deze vorm van voetmassage al duizenden jaren geleden.
Begin vorige eeuw heeft Eunice Ingham de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd.

Zo ontstond de (neurologische) voetreflexologie zoals we die tegenwoordig kennen, met reflexgebieden op de voeten, ofwel drukpunten die corresponderen met organen en weefsels in het hele lichaam, het hele lichaam wordt dus weerspiegeld in de voeten.

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoorde balans in de eenheid van lichaam en geest. Het doel van de reflexologiemassage is om deze balans weer te herstellen. 

Door deze gebieden op de voet intensief te masseren, te kneden, zacht te drukken of met olie te strijken, verbeter je de bloed- lymfe- en energie doorstroming in deze gebieden waardoor het zenuwstelsel op een veilige positieve manier wordt beïnvloed. Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven.
Een goede doorbloeding en energie doorstroming in organen en weefsels, zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd wat de weerstand verhoogt en het zelf herstellend vermogen ondersteund.

Maar waar staat nu die Plus voor?

In praktijk In-Elementum wordt behandeld met VoetreflexPlus® massages. De Plus staat voor authentieke Chinese voetreflexmassage technieken.
In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen, al duizenden jaren toegepast. (zie voetenkaart). Hun kennis is op dit gebied dan ook enorm en de effectiviteit hiervan is ruimschoots bewezen. (lijst WHO).

De massage techniek is vooral een glijdende techniek waarbij lichaamsbeweging gebruikt wordt om druk uit te oefenen.

Naast de reflexzones op de voeten worden ook meridiaan banen en acupunctuurpunten gemasseerd. Deze liggen op het hele lichaam, meestal worden dan ook de onderbenen en de knieën mee gemasseerd. Afhankelijk van de klacht of de behoefte kan het ook zomaar zijn dat het hoofd, arm, hand, oor of andere delen van het lichaam mee worden gemasseerd.

VoetreflexPlus massage

De combinatie van beide massagetechnieken is een veilige manier van behandelen*.
Tijdens de massage maak ik gebruik gemaakt van biologische olie. De olie vertoont veel overeenkomst met ons huidvet, waardoor deze zeer geschikt is voor gebruik als massage olie. Door de westerse- en Chinese massagetechnieken te combineren, is deze vorm van behandeling zeer effectief voor zowel lichaam als geest.

Deze vorm van massage kan zeer goed preventief worden toegepast en kan bij zeer verschillende en uiteenlopende klachten, lichamelijk en/of emotioneel, verlichting brengen. De voetreflexmassage is een veilige methode, het stimuleert, ruimt op, doorbloedt, ontspant en vitaliseert. Of je nu een chronische ziekte of acute klachten hebt of kampt met allerlei moeilijk te duiden klachten: uiteindelijk is er voor iedereen een weg naar meer energie en je goed voelen!

Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg goed te combineren met andere behandelmethoden.
Zwanger? In overleg kan er gewoon een voetreflexPlus behandeling gegeven worden, wel zal de behandeling hierop aangepast worden, zodat jij en je kindje een optimale en passende behandeling krijgen.

Of toch liever een andere een zachte vorm van voetmassage, zoals een energetische massage?

*Heb je vragen? Twijfel je of je een voetreflexPlus massage kan en mag ondergaan, of welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op met mij.